idemama partnerim

Bavul Hazırlarken Unutulmaması Gereken 21 Şey



Şapkasız Sahra çölüne gitmek mi ? Nehri yukarı küreksiz çıkmak mı? Mükemmel bir tatil için seyahat kontrol listemizi gözden geçirin.

Rezervasyonu yapılmış oteliniz ve uçuçlarınızdan sonra bavul hazırlama işi sizi tatilinizden alıkoyacak en son şey. Bildiğimiz üzere bavul toplamak biraz angarya iş gibidir, ama eğer uzman ipuçlarımızı öğrenirseniz, ortada endişe edeceğiniz birşey kalmayacaktır. 







1. Bir liste yapın 

Evet, kulağa biraz sıkıcı gelebilir ama stressiz bir tatilin yolu bu basit listeden geçer. Öncelikle asıl gerekenler ile arzu ettiklerinizi birbirinden ayırın ve bavul kısıtlamaları hakkında gerçekçi olun. Eğer bu liste için bir ilhama ihtiyacınız varsa, aşağıdaki madde sizing için iyi bir başlangıç olabilir… 

2. İlk yardım çantasını unutmayın 

Acil servis hazırlığından bahsetmiyoruz, demek istediğimiz şey sadece en gerekli haplar ve ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlarınız. Çünkü kimse lanet ettiren bir başağrısı, yükselik hastalığı, mide bozulması ya da üçünü birden tatil esnasında istemez. Kendi ülkenizde rahatsızlıklarınız için ilaçlarınızı kolayca alabilirsiniz ama gittiğiniz ülkede bu ilaçlar sadece reçeteyle veriliyor olabilir. Ve tabi ki bunlar alerji ve astım ilaçları için de geçerli, o yüzden ilaçlarımızı getiriyoruz! 

3. Sıvı limitlerini bilin 

Bunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz ama hala bir direnme ve kafa karışıklığı mevcut, üstüne bir de birisi havaalanı güvenliğinden sıvı geçirmeye çalıştığında ki durumu düşünün. Bir çok kişi için sıkıntı olmasına rağmen, Pan-Avrupa bagaj kısıtlamaları el çantasında taşınan tüm sıvıların sıvı başına 100 ml’ den fazla olamayacağını ve küçük çıkarılabilir şeffaf çantaya(uygun bir ücretle havaalanında elde edilebilir) sığması gerektiğini belirtiyor. Eğer daha büyük birşey taşıyorsanız, onu check-in yapılmış çantanıza yerleştirin. 

4. İsim etiketleri işinizi kolaylaştıracaktır 

Eğer uluslararası aranan gizemli biri değilseniz, takma adla seyahat etmek sizing için sorun olmayacaktır. Çoğu bavullar standart olarak isim etiketleriyle gelir, sizden veya havayolundan kaynaklı herhangi bir bavul kaybolma riskine karşı isimleri doldursanız iyi olur.  

5. Bagaj kısıtlamarını iyi inceleyin



Eğer hava yolu şirketiniz “23 kg” diyorsa, limitiniz 23 kg’dır, 36 kg değil! Havaalanına gitmeden önce çantalarınızı tartın ve limit dahilinde olduğunuzdan emin olun, yoksa extra valiz parası dökülmek zorunda kalacaksınız ya da daha da kötüsü anneanne’nizin üzerinde bir ton zaman harcadığı el örgüsü kazağınıza el sallayarak “görüşmek üzere” diyebilirsiniz. Hepimiz zaten dolmuş bavula fazladan pantolon yerleştirmeye çalışmışızdır, ama kısıtlamalar keyfi değil amaç hepimizin güvenliğini sağlamak. Hani şu aklımızdan çıkmayan şey… 

6. Tatilde alacaklarınızı için çantanızda yer bırakın 

Duty free’ den alacaklarınız ya da hatıralık eşyalar olsun, evinize, tatile giderken götürdüğünüzden daha fazlasıyla geri döneceğiniz kesin. Yeterince yeriniz olduğuna emin olun ! 

7. Ayakkabıları pas geçin 

Bir bavulda bulunabilecek en büyük ve uğraştırıcı şey. Kaç çift ayakkabı alacağınız öncelikle tatilinizin uzunluğuna bağlı ama 1-2 haftalık bir kaçış için 3 çift ayakkabı gayet mantıklı ve önerilebilir. Ayakkabının hacmindense işlevi daha önemlidir, bu yüzden gerçekçi olup seyahatinizde heryerde rahat edebileceğiniz çok yönlü ayakkabılar getirin, ve ince topuklu ayakkabılar ile alakasız bir yerde eziyet çekmeyin. En büyük ayakkabınızı uçakta giyin hatta çoraplarınızı geri kalan ayakkabılarınızın içine yerleştirin ve işte size kullanılacak daha fazla yer. 

8. Kozmetik ürünler, 

Çok az alın! Bir çöl seyahatine gitmediğiniz sürece neredeyse dünya’nın heryerinde popüler marka şampuanları ve güneş losyonlarını bulabilirsiniz. Az kozmetik ürünü almanın bir başka faydası ise gideceğiniz yere ulaştığınızda, bavulunuzda herşeyi mahveden bilinmeyen, vıcık vıcık kozmetik ürün akma riskini de azaltmasıdır. “Ben özel yüz kremim olmadan yaşayamam” diyorsanız sadece yeterince alın, fazlasını değil. Böylece bavulunuzda gereksiz boşluk bırakmamı ve fazladan yere sahip olursunuz. 

9. Sarmaya devam… 

Bu ipucu tartışmaya açık ama bizce kıyafetleri sarmak, sıkıştırmanın en iyi yolu. Bu ipucu buruşuklukları ve rahatsız edici kırışıkları azaltmakla kalmaz ayrıca ihtiyaç duyacağınız fazladan alan da sağlar. 

10. Tüm değerli eşyalarınız en çantasında olsun  



Bu zamanda havayollu şirketlerinin bavul kaybetmesi pek olası değil ama neden risk alalım ki ? Bu yüzden tedbiri elden bırakmayın ve bütün paranızı, lüks eşyalarınızı -kameranızdan elmas nişan yüzüğünüze kadar- el bavulunda taşıyın. 

11. Priz çeviricilerini almayı unutmayın 

Eğer ihtiyacınız varsa, seyahatinizden önce satın alarak havaalanındaki aşırı fiyatlardan da kurtulmuş olursunuz. 

12. Heryere hitap eden kıyafetleri alın, yerel kıyafetleri değil 

Seyahatiniz için muzlu kıyafet almak isteyebilirsiniz ama gerçekten gerekli mi ? Süslü kıyafete evet mi hayır mı, bavulunuzu, üstüne basarak sıkıştırıp sıkıştırmayacağınızı belirleyen bir soru. Heryerde giyilebilecek kıyafetler ve bir tane de güzel akşam dışarda giymek için kıyafet alın ama o acayip kıyafetleri bir süreliğine evde bırakın. 

13. Hassas eşyalarınıza karşı hassas olun 

Eğer taşımanız gereken çin porselenleri ya da cam eşyalarınız varsa, onları köpük koruyucuya sarmak ya da kıyafetlerin arasında bavulun en güvenli yeri olan ortaya koymak gittiğiniz yerde bir para halinde bulmak için yardımcı olacaktır. 

14. Kıyafetlerinizi kategorilere göre yerleştirin 

Kıyafetleri gruplar haline yerleştirmek: yani tişörtleri tişörtlerle, pantolonları pantolonlarla bir arada tutun. Aradığınızı bulmada ve bavulu boşaltmada daha yardımcı olacaktır. 

15. El çantanızda mini gardrop olsun 

Tabi ki anlaşıldığı şekilde değil, ama yine de herhangi bir bavul kaybı riskine karşı el çantanıza temiz iç çamaşırı ve kıyafet yerleştirmek akıllıca olacaktır. 

16. Havayı tahmin etmeyin, hava durumuna bakın  


Gittiğiniz yere bağlı olarak hava durumları sizing en yakın dostunuz da olabilir can düşmanınız da. Hava yağmurlu ya da açık, meteorologlar genel olarak tatilinizde nasıl bir hava beklemeniz gerektiğini söyleyebilirler. Uçuşunuzdan önceki gün hava tahminlerine bakın ve ona göre hazırlanın, ve sağlam bir yağmurluk ve şemsiye için bavulunuzda yer ayırın, hiç kullanmak zorunda kalmayacağınızı umut ediyoruz.

17. Uçakta manikür yapmak

Kadınlar için ipuçları(ve bakımlı erkekler için de): Eğer bavulunuzda tırnak törpüsü, makas ya da herhangi bir keskin uçlu bakım malzemesi taşımayı düşünüyorsanız, bu fikri kesinlikle unutun! Bu tarz malzemeler yasakdır ve havaalanı çalışanları sizden bunları bırakmanızı isteyeceklerdir.

18. En gerekli malzemeler üstlerde olmalı 

Eğer size herhangi bir anda lazım olacağını düşündüğünüz birşey varsa, örneğin ceket gibi, bunu üstlere yerleştirin. Çok net bir tavsiyedir, o kadar önemlidir ki unutmamanız gerekir.

19. Havlular? 

Havlular! Ve işte bir başka sinir bozucu, çok yer kaplayan ve gerçekten gerekli olup olmadığı konusunda çok düşünmeniz gereken şey. Tatilinizi geçireceğiniz yerin size havlu sağlayıp sağlamayacağını düşünün ve buna göre bavulunuzu toplayın.

20. Havaalanı güvenliği yapılması gerekenler 

Çok çok az bir ihtimalle sizden iç çamaşırlarınızı da çıkarmanızı isteyeceklerdir, ama terminale gittiğinizde üstünüzden bir kaç şey çıkarmanız istenebilir. Bunlar da tabi ki ayakkabılar, kemerler ve ceketlerin çıkarılması ve ayrıca takılar ve metal eşyalar. Laptop ya da tablet bilgisayar ile seyahat etmek? Bu eşyalarınızı da arkadaş canlısı güvenlik çalışanlarına gösterebileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

21. Önemli şeyleri almadan evden ayrılmayın 

Bu sondan bir önceki ipucu oldukça önemli ki bu gereken şeyler olmadan evden dışarı adım atamazsınız: paralarınızı, geçerli pasaportunuzu ve tatil arkadaşınızın rahatı için diş fırçanızı lütfen control edin. Bunları sürekli elinizde bulundurun ve böylece en önemli şeyi hatırlayacaksınız…

İyi tatiller! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...